Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Sākot jaunu spēli, ievēro!

Pavediena apraksta sākumā kvadrātiekavās norādi pieteikšanās nosacījumus:
1) Brīva pieteikšanās, jebkurš var jebkurā laikā pievienoties: [BP];
2) Pieteikšanās ATD pavedienā: [ATD];
3) Pieteikšanās ar privāto ziņu spēles vadītājam: [PZP].

Kā arī norādi, vai spēlei ir…
1) Harija Potera noskaņa, tā notiek ar HP tēlu piedalīšanos: [HP];
2) Gredzenu pavēlnieka noskaņa, tā notiek ar GP tēlu piedalīšanos: [GP];
3) cita lomu spēle, bez HP vai GP varoņu piedalīšanās: kvadrātiekavās neko neliec, taču norādi pilnu eksistējošas spēles pasaules nosaukumu (X-Men, Matrix u.tml.), vai arī žanru (SF, Fantasy…), ja pasaule ir pašizdomāta.

Visiem lomu spēļu rakstiem, tāpat kā visiem foruma rakstiem, jāiekļaujas kategorijā PG-13 (vairāk lasi foruma noteikumos). Izņēmumi pieļaujami ar īpašu atļauju; šādi pavedieni ir īpaši apzīmēti.

> Laimes meklētāji, [ATD][PZP] D&D Pathfinder Vispārējā fantāzijas pasaule
Aiva
iesūtīt 08.08.2022 13:45
Raksts #1


Šņācmēles tulks
******

Grupa: Daiļdarbu pārziņi
Pievienojās: 22.12.03
Gondoras sargs



Bija kārtējais rīts klusajā Skelē.

Gaiļi, kas vēl nebija nonākuši zupā, centās pārkliegt viens otru, kaijas, slinki ķērkdamas, gaidīja uz zvejniekiem ar rīta lomu atgriežamies piestātnē, cerībā ko nokampt. Dzirdēja arī citāda veida dzīvās radības trokšņošanu.
Rosība lēnām sākās arī krodziņā "Sāļais vīrs", saimnieks Rass, pamodies, dzenāja pie darba ģimeni un nolīgtos darbiniekus, gan īpaši nesteidzoties un neskubinot. Īstā rosība sāksies, kad parādīsies tie, kas vēlēsies ko iekost, vai vakarā, kad sanāks vietējie iemalkot pa kādam kausam pašgatavotā alus un patrīt mēles, kas kam ko.
Un protams, tika modināti tie, kas lielo krogus zāli bija izmantojuši par naktsmītnēm. Dažs labs jau otro nedēļu...

Šo rakstu rediģēja Aiva: 08.08.2022 13:48
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
107 Lapas V  « < 44 45 46 47 48 > »   
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (900 - 919)
Farliner
iesūtīt 29.01.2023 23:04
Raksts #901


Gatavo atskaiti Zemvaldim
*****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 01.12.03



Kad Dudo aicina apspriesties, Talvariels noraidoši pakrata galvu: Kādam jāvēro situācija šeit, es palikšu postenī. Bez tam, ja visi pazudīs ēdamtelpā, tas būs aizdomīgi!"
Elfs turpināja darboties ar savu ekipējumu, vērojot uz klāja notiekošo - arī to, vai nevacas kāda lielāka neapmierināto grupa, un seko tam, kur atrodas Vērsis un Vendts...
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Alfirin
iesūtīt 29.01.2023 23:58
Raksts #902


Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 13.01.04
Kur: Nūmenora



Raški tāpat kā Talvariels atsakās pamest savu posteni, bet ir gatavs uzklausīt, ja kāds pie viņa pienāks aprunāties, kad Selīna būs atpakaļ savā kajītē.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aiva
iesūtīt 30.01.2023 09:23
Raksts #903


Šņācmēles tulks
******

Grupa: Daiļdarbu pārziņi
Pievienojās: 22.12.03
Gondoras sargs



"Nervi uzdod," Vincents nopūtās. "Es tā atminu, viņa Fennam bija sieva? Tas laikam izskaidro... Tikko pazaudējusi laulāto draugu, tāpēc tagad nikna uz visu pasauli. Par indēšanu - ir tāda maģija, kas nosaka indes klātbūtni, un ja tās pielietotājs ir gana prasmīgs, tad var pat pateikt, kas tā par indi. Es pats to zināju, tikai... šobrīd... bez manas grāmatas, bez komponentiem, maz kā spēšu palīdzēt... Bet ja nu kāds prot dziedināšanu, tad ar varētu kapteiņa līķi izmeklēt... Acs, tas gan ir interesanti... Pati viņa tā pazust nevarēja..."



Vērsis Talvarielam visu laiku bija redzams, tepat pa klāju rāvās, cilāt, vilkt, kraut, panest. Rosījās viņš mainīgā pulciņā, bet neizskatījās, ka tur kaut ko mēģinātu perināt... ( OOC perception Talvarielam 17) Vendtu gan nekur nemanīja, tikai īsu brīdi bija augšpusē un tad atkal nozuda... Vecais Pīts kā sēdēja savā vārnu ligzdā



Selīina nopūtās. "Man šis ir pirmais brauciens pa šo maršrutu, es īsti nepateikšu, kā te pareizāk kuģi burā, bet tādā klusumā iesprūst diez vai ir parasts uz bieži lietota kuģu ceļa... Varbūt kā reiz gribēja no šī bezvēja izvairīties?" viņa atkal pagriežas pret okeānu. "Īstā acs Fennam bija zaudēta jau sen... Cik zinu, nekas īpašs šī mākslīgā nebija, no krāsaina stikla gatavota... Kam to būtu ievajadzējies..."




Daejons, dodoties pakaļ Dudo uz virtuvi apspriesties, satiek pāris matrožus zem klāja pārbaudam preču krāvuma stiprinājumus. Vendts ir kopā ar viņiem.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 30.01.2023 10:38
Raksts #904


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija



- Jā, kaut kas līdzīgs, - Brīze nebija pārliecināts, ka Selīna būtu Fennam tieši sieva, bet īpaši svarīgi jau tas nebija. - Par to maģiju zinu. Pats gan nepieprotu diemžēl, arī komponentu nav, bet mums Eriks ko tādu prot, tikai viņš ir jauns arī pēc cilvēku mērogiem, pats tikai nupat saprata, ka vispār kaut ko spēj maģijā. Viņš mēģināja noteikt, vai kas rumā nebija, bet tur sanāca, ka jāizdzer četras pudeles, lai kaut kāds efekts būtu. Bet no četrām pudelēm ruma arī tāpat var kājas atstiept, - zaļacis nepriecīgi pasmaidīja.

- Līķi apskatījām, cik kuram no mums tās zināšanas, bet tā skaidri neko pateikt nevarējām. Selīna runā par indi, bet tas nu tā. Viņa nav dziedniece.
- Jā, tā acs... Pamanīju, ka tās nav, gandrīz kā pirmo, kad kajītē ielūkojos. Divas reizes pārmeklēju kajīti, bet nekā, -
nācās noplātīt rokas. - Vai nu neprotu meklēt, vai arī tās tur nav, un ja nav, tad tiešām paliek interesanti. Kam gan tāda stikla acs vajadzīga? Tās taču var katrā lielākā pilsētā pie stiklinieka dabūt. Nekas rets un īpašs.
- Ā! Nupat atcerējos. Junga sūrojās, ka naktī viņam esot murgi rādījušies, šķitis, ka kāds žņaudzot. Viņš gan vakar iedzēra tikai vienu malku, ne vairāk. Tas neko tev neizsaka? Nav kas nelāgs mums te parādījies uz kuģa? Man par to nav zināšanu, nav nācis saskarties ar tādu ļaunumu. Tikai ar to, kas nāk no cilvēkiem.

- Nu labi, es dodos, -
Daejons bija uzklausījis Dudo. - Nevajag tev ko? - Vēl pēdējais jautājums Vincentam.

Daejons, pēc brīža sekojot Dudo, pa ceļam uz augšu cenšas nopētīt, kas īpašs bija pirmīt Selīnas ceļā uz augšu? Tas maršruts bija nejaušs, vai arī tomēr tīši izvēlēts? Un ko tieši dara matroži? Pārbauda tikai? Vai arī cenšas noskaidrot, cik viegli kravu no kuģa izdabūt laukā?

- Man gan derētu kāds kausiņš, Erik, drīkst? - Brīze zināja, kur tie stāv, bet bez atļaujas ņemt nebija labi, - Gribas ko dzeramu. Koptelpā paņemšu.
Pirms viņi te sāk apspriedi.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aiva
iesūtīt 30.01.2023 10:55
Raksts #905


Šņācmēles tulks
******

Grupa: Daiļdarbu pārziņi
Pievienojās: 22.12.03
Gondoras sargs



Izdzirdis par četrām pudelēm, Vincents sāka smieties. "Puis, tad tur ir tikai rums. Tas vienmēr kā vāja inde uzrādās." Tad palika domīgs. "Ja tā pa nopietnam runājam, man arī naktī bija nelabi murgi... Vienbrīd sajutos, it kā es būsu sastindzis ledū... Un man blakus stāv viens rēgs un skatās uz mani... Tā, kā es uz jēra cepeti skatītos... Ilgi... Man jau trūka elpas, kad viņš aizslīdēja tālāk... It kā ko meklējot... "

"Man tīri labi patiktos te ar kādu patrīt mēles vēl par šo un to," Vincents norādīja uz mazo krātiņu. "Nekā cita jau nav ko darīt."



Selīna pirmīt bija izlīkumojusi pa visu kravas tilpni, tas pilnīgi noteikti nebija ātrākais ceļš atpakaļ uz klāja.



Jūrnieki, šķiet, pārbaudīja kravas stiprinājumus - ja sāktos viļņošanas, lai nesāk kravu mētāt apkārt un sist pret bortu. Daejons ko tādu atminēja arī uz pirātu kuģa redzējis. Tur šobrīd pieminēja tādu un tādu velna radiniekus, un viņu attiecības, un (OOC perception Daejons 10) sunījās par tiem, kas nepietiekami nospriegojuši te visu Skelē stāvot.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 30.01.2023 11:28
Raksts #906


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija



- Aha, tā es arī nodomāju, lai gan nezināju, ka rums arī ir inde, - Daejons pasmējās līdzi.

- Oh! Tad tas ir nopietni, - no smiekliem vairs nebija ne vēsts. - Vai zini, kad pirmo reizi redzēju Selīnu, viņa uz mani skatījās tā, ka man likās, ka uz mani skatās lūsis mežā no koka. Kā uz medījumu. Tādu ne vienkārši iegūstamu, bet medījumu. Un caururbjošu skatu esmu manījis vēl vairākas reizes. Un tu atkāpies, kad viņu ieraudzīji. Domā, tas būs bijis tikai no tā, ka viņa bija satraukta? Negalvoju, ka pie kapteiņa nāves viņa būtu vainīga, bet ar Selīnu kaut kas nav lāgā. Pa nakti man murgi nav rādījušies, bet es arī, kamēr braucam, neesmu gulējis miegā kā cilvēki.
Vincentam vajadzētu zināt, kā elfiem tas parasts. Varbūt viņš zina arī kaut ko par citu plānu iemītniekiem? Ieradās un kādā iemājoja? Vai tas ir vispār iespējams? Un pie kam te acs? Spokam vai kam tur vajag, lai dzīvos redzētu?

Daejons sāka intensīvi prātot, vai viņš pats par ko tādu kaut ko nezina. (OOC Know the Planes) Un, ja nē, tad Talvariels varētu zināt. Noteikti jāizstāsta.

Pēc visa šī kambīzē tiešām prasījās pēc kausa ūdens.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
echo3
iesūtīt 30.01.2023 11:52
Raksts #907


Piedalās Bezgalvju medībās
*******

Grupa: Biedri
Pievienojās: 11.08.04
Kur: Nu jā, - pašlaik pie datora
Klusais censonis



Tūlīt jau pusdienas būs. - Eriks atsaucās Džimija vēlmei pēc sausiņa, bet tas nebija noraidoši teikts. Tikai tā, zināšanai. Puisis izņēma no plaukta maizes kukuli un nogrieza šķēli. - Sausiņu krājumus vēl netērēsim. Kas zina, cik ilgi bezvējš būs. - Ja nu Džimijs bija vēlējies izlauzt zobus, tad šī vēlme piepildīta netiks. Toties jaunekļa rokās nonāca vēl krietni svaigas maizes gabals. - Ko tu tā uz virtuvi atklīdi? Gribējās redzēt, kā te izskatās? - Jo par to, ka Dudo visus sauks uz šejieni runāties, Erikam nebija zināms.

Padzerties ūdeni nevienam netika liegts.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Alfirin
iesūtīt 30.01.2023 13:08
Raksts #908


Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 13.01.04
Kur: Nūmenora



CITĀTS(Aiva @ 30.01.2023 09:23) *
Selīina nopūtās. "Man šis ir pirmais brauciens pa šo maršrutu, es īsti nepateikšu, kā te pareizāk kuģi burā, bet tādā klusumā iesprūst diez vai ir parasts uz bieži lietota kuģu ceļa... Varbūt kā reiz gribēja no šī bezvēja izvairīties?" viņa atkal pagriežas pret okeānu. "Īstā acs Fennam bija zaudēta jau sen... Cik zinu, nekas īpašs šī mākslīgā nebija, no krāsaina stikla gatavota... Kam to būtu ievajadzējies..."
Daejons, dodoties pakaļ Dudo uz virtuvi apspriesties, satiek pāris matrožus zem klāja pārbaudam preču krāvuma stiprinājumus. Vendts ir kopā ar viņiem.


Raški piešķieba galvu, klausīdamies Selīnā. (OOC- sense motive) Un kādu brīdi klusēja, galvā likdams kopā teikumus.

"Man jāatzīst, ka arī es pilnīgi neko nesaprotu no kuģošanas, kursiem un bezvējiem - un vai tiem var apbraukt apkārt. Bet es kaut ko saprotu no cīņas mākslas. Un māku atpazīt tos, kas sevi var aizstāvēt - un kas nevar. Jūs, kundze, neesat bezpalīdzīga. Tapēc es Jūs šobrīd lūdzu man pastāstīt, ko tieši Jūs prastu un varētu darīt cīņas gadījumā - lai mēs varētu saskaņot savas darbības un zinātu, ka viens otru papildināt, ne kavēt. Tapēc jau mēs ar elfu," - Raški ar zodu pamāja uz Talvariela pusi, kas bija it kā laiski izlaidies uz klāja, bet rūķim bija skaidrs, ka elfs būtu gatavs lēkt kājās un mesties kaujā jebkurā brīdī, - "viņdien uzrīkojām treniņu. Tagad ar cirvi rokās viņu neviens vairs nepaņems uz pārsteiguma, hehehe. Un es arī zinu, ko no viņa varētu sagaidīt, kāda veida pretinieku ņemt uz sevi, ko labāk atstāt viņam. Bet es gribētu to pasu zināt par Jums, kundze. Kur man labāk nestāties ceļā, un kur noteikti vajag. Lai abi viens otram netraucējam." Raški ļoti centās tikt pareizi saprasts.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aiva
iesūtīt 30.01.2023 19:37
Raksts #909


Šņācmēles tulks
******

Grupa: Daiļdarbu pārziņi
Pievienojās: 22.12.03
Gondoras sargs



Raški un Selīna uz kuģa priekšgala izbūves. (OOC Talvariels perception 15 (-3 par attālumu)) Talvariels redzēja, ka viņi tur ļoti tuvu viens otram sarunājas, bet neko vairāk neievēroja.

Raški toties..

Raški ( OOC Sense motive 20) bija pārliecināts, ka Selīnas balsī saklausa tikai patiesību.

Kundze pagriezās pret visai ieinteresēto rūķi, un viņas sejā sāka rotāties tāda īpatnēja sejas izteiksme. "Es neesmu karotāja," viņa iesāka. "Es nezinu, kur piedzimu. Pirmais, ko atceros, ir Brīvostas grausti. Man taču nav jāpaskaidro, ka tur... izdzīvo tikai paši stiprākie... vai paši veiklākie... Tā ka es, neesmu nekad par karošanu kā tādu, bet lieliski zinu, kur un kā vislabāk ieslidināt asmeni..."

Raški klausījās, ar vienu aci sekojot vai kas nenotiek uz klāja, ar otru Selīnai... (OOC perception Raški 18) un tad sajuta pie kakla vēsu tērauda pieskārienu (OOC Selina Sleight of hand virs 18 , attack roll 14 (-4 par subdual) ) .

"Tas... atbild uz tavu jautājumu?" Klusi noskanēja pie auss.

Nākamajā mirklī asmens bija pazudis Selīnas apgērba atlokos.


Šo rakstu rediģēja Aiva: 30.01.2023 19:38
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
skatitajs_no_mal...
iesūtīt 30.01.2023 21:09
Raksts #910


Pārvērš vaboles par pogām
***

Grupa: Biedri
Pievienojās: 09.09.04
Kur: Tepat uz vietas un nekur... Kamēr neesmu aizgājis mājup.



Džimijs pateicīgi pieņem maizi un sāk ēst, diezgan prastām manierēm (nekaunēdamies savācot drupačas , lieliem kodieniem utml.) Paldies gan pasaka. Kad maize apēsta savāc pa biksēm tur nobirušās druskas, samet mutē un paskatās ārā pa kambīzes durvīm.
-Tas... tas dīvainīt' s ar skaļ'm bun'g'm teic', lai nāk't šurpum... Kauč kas a to kaptein'.....-
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
echo3
iesūtīt 30.01.2023 21:47
Raksts #911


Piedalās Bezgalvju medībās
*******

Grupa: Biedri
Pievienojās: 11.08.04
Kur: Nu jā, - pašlaik pie datora
Klusais censonis



Un kur tad šis pats ir? - Eriks arī pameta skatu pa durvīm, bet neviena tām tuvumā nebija, un tālāk puisis no savas vietas nevarēja redzēt. - A, gan jau atnāks. - Lai Džimijs nepadomā, ka Eriks viņu dzen Dudo meklēt. Uz brīdi uzmanību nācās pievērst katlam, jo tas sāka paskaļi bunkšķēt. Puisis parausa ogles uz āru - putrai ir jāsautējas, nevis jāpiedeg. - Klau, Džimij, tu gadījumā nepazīsti augus? Kaltētus? Te ir milzīgi daudz visādu tēju un garšvielu, vairumu es pazīstu, bet pāris ir man svešas. Sašķiroju un saliku atsevišķi, lai nejauši nepaņemtu, bet būtu labi zināt, kas tas ir.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Alfirin
iesūtīt 30.01.2023 22:11
Raksts #912


Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 13.01.04
Kur: Nūmenora



Sajutis asmens salto pieskārienu pie kakla, Raški noelsās. Veikli gan, ļoti veikli.
"Jā, kundze, tas atbild uz manu jautājumu. Ja man garām tiks kāds liels, bet ne pārāk veikls pretinieks, tad es par to dižu kreņķi neķeršu." Kad asmens atgriezās Selīnas tērpa krokās, Raški tomēr uzelpoja vieglāk. Saki, ko gribi - kas tāds pie rīkles nav patīkami nevienā gadījumā. Arī tad, ja to tur roka, kas - domājams - nekāro Tavu asiņu.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aiva
iesūtīt 30.01.2023 23:25
Raksts #913


Šņācmēles tulks
******

Grupa: Daiļdarbu pārziņi
Pievienojās: 22.12.03
Gondoras sargs



"Tas, protams, nostrādā tikai vienreiz. Un tikai pret tiem, kas domā mani esam to, pēc kā es izskatos..." Selīna atkal bija pats miera un kārtīguma iemiesojums. Kur bija pazudis asmens, varēja tikai minēt. "tāpēc lai tas šobrīd paliek... starp mums..."

Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
skatitajs_no_mal...
iesūtīt 31.01.2023 00:22
Raksts #914


Pārvērš vaboles par pogām
***

Grupa: Biedri
Pievienojās: 09.09.04
Kur: Tepat uz vietas un nekur... Kamēr neesmu aizgājis mājup.



-uh, ne... Mans zin daž's tēj's ko pret nelab' dūš un paģir lietā, bet tas viss...- Džimijs iekārtojas vietā, kur netraucē Eriku, lai gan nav viegli- šaurs tomēr. Pēc brīza gan atkal ierunājas. -Kas t' taps pusdienā?- mazliet pasnaikstās pret plīti un katlu.

Šo rakstu rediģēja skatitajs_no_malas: 31.01.2023 00:23
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 31.01.2023 09:23
Raksts #915


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija



Daejons ar visu savu ūdens krūzi iekārtojās turpat netālu no kambīzes durvīm. Ērti. Var redzēt, kas apgrozās kopkājītē. Ne visus kaktus, bet pietiekami, lai zinātu, vai tur kāds ir vai nē.
Viņš joprojām prātoja par citu plānu būtnēm. Auksts. Ledus. Žņaudz. Skatiens. Kaut ko meklē. Kas? Un ko meklē? Un kāpēc? Nē, uz to pēdējo jautājumu tāpat, tikai prātojot, atbildi dabūt nevar. Vai arī tieši šī atbilde uzradīsies pirmā. Tiesa, ar prātošanu nepietiek, ja nav zināšanu, un tieši to melnmatim trūka. Par citu plānu būtnēm viņš bija tikai kaut ko dzirdējis, bet gudras grāmatas lasīt nebija sanācis.

Selīnu zaļacis pagaidām izmeta no prāta. Jā, viņa bija savāda. Spīvu skatienu. Vērīgu. Kaut kā neatbilstīgu cienīgai, ne pārāk jaunai sievietei. Bet tas nebija iemesls, lai viņa novāktu savu aizbildni, vai kas Fenns viņai bija, jūras vidū. Un ko pēc tam?

- Pagaidīsim Dudo, - viņš piekrita, pa ausu galam dzirdot Erika un Džimija sarunas. - Viņš gribēja parunāt. Domāju, par kapteini, un būšu izbrīnīts, ja par kaut ko citu.
- Ja par tām garšvielām, tad man ienāca prātā, ka Talvariels vai Vincents varētu kaut ko zināt. Ar Talvarielu problēmu nebūtu, bet kā lai Vincentam kaut ko iedod, ja Hakslijs stingri noliedza dot rokā jel ko. Ja nu vienīgi iedot paostīt un apskatīt pa gabaliņu. Neatceros, vai esmu teicis, bet Vincents arī ir burvis, kurš ar grāmatu burās, un viņi abi pārzina visādas lietas, kas maģijai vajadzīgas. Ja nav vajadzīgas, vai nav alķīmijas rezultāts, tad var nezināt, protams.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
echo3
iesūtīt 31.01.2023 21:10
Raksts #916


Piedalās Bezgalvju medībās
*******

Grupa: Biedri
Pievienojās: 11.08.04
Kur: Nu jā, - pašlaik pie datora
Klusais censonis



Kad nu Džimijs teicās neko no tējām nesaprotam, Eriks tās nezināmās garšvielas no plaukta nemaz ārā neņēma rādīt. Daejons bija jau vakar redzējis, un tagad ieteica prasīt Talvarielam. Būs jāpaprasa. - Pusdienās būs biezputra. Un vakarā, ja nekas netraucēs, būs gaļas un dārzeņu pīrāgs. Kapteinis ir pelnījis kārtīgu piemiņas mielastu. - It kā no rīta jau rums bija dzerts Fennam par godu, tomēr Erikam likās, ka tas nav pietiekami.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Kirsupirags
iesūtīt 01.02.2023 21:08
Raksts #917


Mācās koptelpas paroles
**

Grupa: Biedri
Pievienojās: 03.09.22



Dudo lavijās uz virtuvi starp galdiem un gar sienām, tad puspietupienā pavēra virtuves durvis un atpakaļ gaitā vērodams apkārtni un vai kāds nav pievērsis uzmanību, ielavījās virtuvē. Aizverot durvis viņš iztaisnopjās un apgriežās apkārt. Īk izlauzās pār lūpām aiz pārsteiguma, ka jau trīs stāvi stāv viņa priekšā. Tad saklepojās maskējot savu pārsteigumu un sāka runāt. Paldies, kungi, ka esat atsaukušies manam aicinājumas un sapulcējušies kopā. Es vēlējos apspriest ar jums nesenos notikumus un kapteiņa nāvi. Ir skaidrs, ka uz kuģa ir slepkava vai pat slepkavu grupa. Kapteinis ir noindēts, par to esmu pārliecināts. Motīvs varētu būt teju katram, kurš atrodas uz kuģa izņemot gūstekni krātiņā, bet pat viņam ir motīvs, lai gan reālas iespējas nomušīt kapteini viņam nebija. Ar Tomasu bijām apskatīt un tīrīt karti, tur atklājās, ka kapteinis esot paredzējis citu kursu, bet Tomas esot sekojis paša nospraustajam kursam un visticamāk tāpēc stāvam bezvējā. Kapteinis bija ieplānojis no rīta tikties ar Tomasu un norādīt jauno kursu. Vērojot kartes ne es ne Tomas nespēja noteikt kādēļ gan būtu bijis jāmaina kurš un jāburā lielāks līkums, bet šķiet, ka šī brīža stāvēšana dīkā uz to norāda. Vēl viens interesants fakts bija īsi pirms nāves uzskricelētiais vārds uz kartes malas "Jaunava" šis vārds gan neko neizsaka navigātoru jomā, bet varbūt tas ir kas cits. Varbūt tam ir saistība ar kādu leģendu vai teicienu vai sazin ko citu, kas saistās ar kuģošanu. Varbūt kāds zina ko vairāk? Un ja mēs paši neko nezinam, tad jānoprasa kādam, kurš pārzin jūras leģendas. Šķiet, ka kapteinim tas ir bijis ārkārtīgi svarīgi, lai to uzrakstītu nāves mirklīs. Runājot par kapteini, tad viņš tika ĻOTI ātri izvadīts un tas izskatās aizdomīgi, jo kādēļ gan tik raiti jātiek vaļā no līķa, kas tieši ir slēpjams. Kapteiņa vietu ir ieņēmis Hakslijs un tas viņam ir izdevīgi. Arī Tomasa izgāšanās ar kursu nu ir noslēpta ar kapteiņa nāvi. Un daudziem jau bija zobs uz kapteini par selīnas uzvešanu uz klāja. Nez vai pašai Selīnai nav atstāts prāvs mantojums, kas arī būtu varen izdevīgs. Un arī iepriekšējam pavāram ir naids prātā par viņa aizstāšanu. Kā jums škiet, kurš varētu būt slepkava?
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 01.02.2023 22:14
Raksts #918


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija



Daejons nobrīnījās, kad Dudo aizvēra durvis. Drošāk būtu, ja tās būtu palikušas vaļā, bet tagad uzreiz vaļā vērt tiešām būtu kaut kā nepareizi.
Viņš klausījās barda runā un beigās jau gribējās iesaukties - paga! lēnāk!
Tas izskaidroja brīdi pārdomu, lai saliktu pa plauktiņiem Dudo teikto.

- Noindēts, saki, - melnmatis iesāka, - Selīna arī tā domā, es pats nevarēju noteikt cēloni, tikai ar Erika, - viņš pamāja uz ceļabiedra pusi, - palīdzību skaidri zinu, ka rumā indes nebija. Tātad - ēdienā. Iztaujāju jungu. Viņš atcerējās, ka vakar vakarā uz paplātes bijis jāsaliek ēdamais gan kapteinim, gan Selīnai, ejot turp divreiz, un pa ceļam pie kapteiņa viņš uz klāja saticis Haksliju, kurš prasījis, kas tad ir vakariņās. Paplāte ar visu atstāta kapteiņa kajītē, jo tas teicis, ka ēdīšot pavisam vēlāk. Rumu dalīja Hakslijs, bet visur tur blakus grozījās Vērsis, kuram ir varen veiklas rokas. Kāršu blēdis viņš ir, pie tam pieredzējis, to es redzēju savām acīm. Uzplijās Dertam, lai dzerot, kad lēja rumu Vincentam, arī bija tur blakus. Atpakaļceļā no Vincenta esot Vendts bijis uzklāja. Gan jungu, gan Vincentu pa nakti mocījuši murgi. Licies, ka kaut kas žņaudz, auksti, un skatās, kā kaut ko meklē. Man tas itin nemaz neizklausās pēc kaut kādas indes.

Jāpadomā. Un vai viņš visu pastāstīja, ko zina? Nekas, ja vēl ko atcerēsies, tad jau pateiks.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
echo3
iesūtīt 01.02.2023 22:26
Raksts #919


Piedalās Bezgalvju medībās
*******

Grupa: Biedri
Pievienojās: 11.08.04
Kur: Nu jā, - pašlaik pie datora
Klusais censonis



Kapteinis noindēts? - Eriks bija patiesi izbrīnījies. - Kā noindēts? - Viņam kaut kā nebija ienācis prātā, ka Fenns varētu būt nogalināts. Un Dudo vārdi par to, ka uz "Albēra" atrodas slepkava, lika puisim noskurināties. - Kāpēc tu esi par to tik pārliecināts?

Ka Tomass tīši būtu kuģi ievadījis bezvēja joslā, Eriks neticēja. Tāpat kursa maiņa tagad nedotu neko - pagriezīs stūri, un uzradīsies vējš? - Varbūt kapteinim bija kāds savs nodoms kursu mainīt, ne iespējamais bezvējš? Satikt kādu nostāk no parastajiem kuģu ceļiem? - Eriks gan arī nebija jūrnieks, un varēja tikai izteikt minējumus. Tad puisis nedaudz piesarka. - Neko ne par kādām jaunavām nezinu. - Nu, īstenībā taču vēl šai ziņā puika.

Daejons stāstīja par jungas nakts murgiem, kas, interesanti, bija mocījuši arī Vincentu un drīzāk izklausījās pēc spoku stāsta. - Daejon, atceries, kā aizvakar vecais Pjū trakoja, graizīja sevi ar nazi un sauca, ka "viņš ir klāt" un ka visiem, kas neprotas, būs slikti? Oh, būtu arī klāt? - Vai tas "viņš" būtu kapteinī bijis? Nupat Erika domas joza pa tīriem džungļiem, pīdamās visādos pieņēmumos.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
skatitajs_no_mal...
iesūtīt 01.02.2023 22:47
Raksts #920


Pārvērš vaboles par pogām
***

Grupa: Biedri
Pievienojās: 09.09.04
Kur: Tepat uz vietas un nekur... Kamēr neesmu aizgājis mājup.



-Hmm, - Džimijs novilka - gan pēc krietna mirkļa, kuru pamanīja, manāmi cenzdamies saprast informatīvi auskto ūdens straumi, ko uzgāza Dudo. _hmm... Klau, te esot kāds, kuram ir darīšanas ar pirātiem bijušies... Šiem nav kāda jaunava?- pēc pailga laiciņa viņš uzjautā, vērodams visus apkārt stāvošos.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu

107 Lapas V  « < 44 45 46 47 48 > » 
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
4 lietotāji/s lasa šo pavedienu (4 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

 



RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 23.04.2024 20:43