Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Sākot jaunu spēli, ievēro!

Pavediena apraksta sākumā kvadrātiekavās norādi pieteikšanās nosacījumus:
1) Brīva pieteikšanās, jebkurš var jebkurā laikā pievienoties: [BP];
2) Pieteikšanās ATD pavedienā: [ATD];
3) Pieteikšanās ar privāto ziņu spēles vadītājam: [PZP].

Kā arī norādi, vai spēlei ir…
1) Harija Potera noskaņa, tā notiek ar HP tēlu piedalīšanos: [HP];
2) Gredzenu pavēlnieka noskaņa, tā notiek ar GP tēlu piedalīšanos: [GP];
3) cita lomu spēle, bez HP vai GP varoņu piedalīšanās: kvadrātiekavās neko neliec, taču norādi pilnu eksistējošas spēles pasaules nosaukumu (X-Men, Matrix u.tml.), vai arī žanru (SF, Fantasy…), ja pasaule ir pašizdomāta.

Visiem lomu spēļu rakstiem, tāpat kā visiem foruma rakstiem, jāiekļaujas kategorijā PG-13 (vairāk lasi foruma noteikumos). Izņēmumi pieļaujami ar īpašu atļauju; šādi pavedieni ir īpaši apzīmēti.

> Laimes meklētāji, [ATD][PZP] D&D Pathfinder Vispārējā fantāzijas pasaule
Aiva
iesūtīt 08.08.2022 13:45
Raksts #1


Šņācmēles tulks
******

Grupa: Daiļdarbu pārziņi
Pievienojās: 22.12.03
Gondoras sargs



Bija kārtējais rīts klusajā Skelē.

Gaiļi, kas vēl nebija nonākuši zupā, centās pārkliegt viens otru, kaijas, slinki ķērkdamas, gaidīja uz zvejniekiem ar rīta lomu atgriežamies piestātnē, cerībā ko nokampt. Dzirdēja arī citāda veida dzīvās radības trokšņošanu.
Rosība lēnām sākās arī krodziņā "Sāļais vīrs", saimnieks Rass, pamodies, dzenāja pie darba ģimeni un nolīgtos darbiniekus, gan īpaši nesteidzoties un neskubinot. Īstā rosība sāksies, kad parādīsies tie, kas vēlēsies ko iekost, vai vakarā, kad sanāks vietējie iemalkot pa kādam kausam pašgatavotā alus un patrīt mēles, kas kam ko.
Un protams, tika modināti tie, kas lielo krogus zāli bija izmantojuši par naktsmītnēm. Dažs labs jau otro nedēļu...

Šo rakstu rediģēja Aiva: 08.08.2022 13:48
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
107 Lapas V   1 2 3 > »   
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (1 - 19)
Roviela
iesūtīt 08.08.2022 15:28
Raksts #2


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija



Brīzem bija apnicis gulēt uz grīdas. Tā gan no pēdējos gados piedzīvotās atšķīrās ar to, ka vismaz viegli nešūpojās, bet neko ērtāka arī nebija, bet tas nebija tas, ko gribējās turpināt ilgstoši. Gribējās ko citu. Piedzīvojumus.

Viņu vismaz pagaidām neviens nemeklēja, un kuģis, tas kuģis ostā arī vairs nerēgojās. Laikam jau komanda bija priecīga tikt vaļā no burvja, kurš pa visu šo laiku neko daudz nebija iemācījies. Lai nu kā, bet tagad tumšmatis bija šeit, krogā, un jutās visai komfortabli, ja neskaita faktu, ka nauda kusa ātrāk nekā viņam gribējās. Tiesa, viss, ko viņš bija iegādājis, bija nepieciešams. Un viņš pat bija dabūjis lētāk! Pietika mazliet parunāt, mazliet pasmaidīt, un re! uzcenojums vairs nebija tik liels. Drēbes, apkalta josta un zobensiksna, zābaki. Nu Brīze vairs neizskatījās pēc matroža, nemaz nerunājot par tiem pāris gredzeniem pirkstos un aprocēm. Koši jau nē, un traki dārgi arī nē, bet darinājumi bija glīti, un tamdēļ iegādāti.
Tikai gulēt uz grīdas un neko nedarīt bija apnicis. Vai tāpēc viņš aizbēga?

Tā prātodams, elfs cēlās, saveda sevi kārtībā, jau pēc neilga brīža neizskatoties tā, itin kā būtu gulējis kroga zālē uz grīdas, kaut arī tā patiešām bija bijis, un palūdza saimniekam brokastis, pie reizes ieminoties par to, vai nav kādi jaunumi.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aiva
iesūtīt 08.08.2022 15:43
Raksts #3


Šņācmēles tulks
******

Grupa: Daiļdarbu pārziņi
Pievienojās: 22.12.03
Gondoras sargs



Rass bija arī gatavs papļāpāt, ja jau apmeklētājs bija gatavs turpināt maksāt par naktsmītni un ēdināšanu.

"Kā parasti - siers, olas, pankūkas, un ievārījums par trim sudrabiem?" viņš painteresējās, nosaucis normālu brokastu sastāvdaļu. Un ja nu tas apmierināja - Rass nebija īsti pārliecināts, cik smailausainajam naudas kabatā, bet šķietami tas spēja atļauties - tad nodeva vienai no vedeklām parūpēties par ēdamo.
Pats atspiedās pret leti, nopūtās, novērtēja ģimeni nesteidzīgi rosāmies. "Ja vien neinteresē, cik alus vakar tika izdzerts, tad nekā vērā ņemama gan nemācēšu teikt. 'Albērs' joprojām kavējas, parasti Fenns jau nedēļas vidū ir klāt un gatavs nodarboties ar produkcijas uzpirkšanu, kamēr pārējā komanda iedzer un uzspēlē kārtis ar vietējiem. Man jau nekas, zemnieki sabraukuši ar saviem peidāvājumiem, katru vakaru sanāk iedzert, bet vispār ļaudis sāk kurnēt, lauku darbi gaida strādniekus atpakaļ."

Šo rakstu rediģēja Aiva: 08.08.2022 18:34
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
echo3
iesūtīt 08.08.2022 16:28
Raksts #4


Piedalās Bezgalvju medībās
*******

Grupa: Biedri
Pievienojās: 11.08.04
Kur: Nu jā, - pašlaik pie datora
Klusais censonis



Gaiļu dziedāšanas sacensības Eriku pamodināja kā ik rītu. Kroga durvju radītais troksnis un brāļu sarosīšanās kopīgajā istabā neļāva atkal iegrimt sapņos, un nekas cits neatlika, kā celties un ģērbties. Ar to ātri ticis galā, Eriks visiem novēlēja labrītu un devās laukā no istabas vispirms nomazgāties aukstajā akas ūdenī, tad saskaldīt malkas klēpi un paraudzīties, vai virtuvē ūdens pietiek. Un tā tālāk. Kurš darbs acīs iekritīs, tas tiks padarīts.

Aiz istabas sliekšņa Eriku gaidīja Saulīte. Ar nakts medījumu - divām žurkām. Runcis domāja, ka viņa ļaudis nomirs badā, ja netiks apgādāti ar cepeti. Eriks uzslavēja un sabužināja rudo runci, un savu darbu sarakstam pievienoja žurku aprakšanu komposta kaudzē. Kā pirmo punktu.

Pēc pienācīga laika Eriks ienāca krogus zālē, nesdams lielu malkas klēpi, kuru kārtīgi sakrāva pie vaļējā kamīna. Saulīte pilnīgi pašsaprotamā gaitā cilpoja visur Erikam līdzi. Runcis notupās puisim pie kājām, kad Eriks, visus savus rīta darbus apdarījis, izslējās un palūkojās uz tēvu - vai var iet brokastīs, vai arī vēl kas pirms tam jāpadara?
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 08.08.2022 16:39
Raksts #5


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija



- Un tēju, - Brīze papildināja, uzreiz arī noliekot prasītos sudrabus uz letes. - Derēs.
Tas viss bija ēdams, un viņš nesmādēja gandrīz neko. Bija jau pieradis, ka, ja neēdīsi to, kas ir, tad var palikt pavisam bešā, un to elfu jauneklis nepavisam negribēja.

Viņš pamāja sveicienu nupat ienākušajam, laikam jau krodzinieka dēlam, uzsmaidīja runcim kaut kur pie kājām un turpināja sarunu ar krodzinieku.
- Mjā... tur nu neko nevar darīt. Ja kuģis aizkavējas, tad tas ir aizkavējies, un krastā esošajiem atliek vienīgi gaidīt. Toties jums, saimniek, tas par patikšanu.
- Šodiena vēl tikko sākusies, un kurš var pateikt, vai tā diena nebūs šodien?


Tādas tās lietas bija. Kurnēšana ne nieka nelīdz. Kuģis būs tad, kad būs. Vai arī nebūs, ja kaut kas būs atgadījies.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aiva
iesūtīt 08.08.2022 16:43
Raksts #6


Šņācmēles tulks
******

Grupa: Daiļdarbu pārziņi
Pievienojās: 22.12.03
Gondoras sargs



"Jums, elfa kungs, kādi plāni būtu tālāk dzīvē kur doties?" krodzinieks negaidīti painteresējās, kā reiz brīdī, kad pie lielās krāsns nobira zemē malka. "Es jau neko, nav jau mana darīšana," viņš steigšus piebilda, "bet man te jaunākais...." skatiens pavērsās uz tikko ienākušā puiša pusi, kas šobrīd skatījās uz sarunu. "...kā reiz sadomājis ka pasaulē dosies, laimi meklēt. Un taisnība jau ir, man viņš ceturtais, grozies kā gribi, krogs paliks vecākajam, viens divi varēs te par palīgiem strādāt, bet četriem ta vietas nava. Jūs tik neskata, puisis viņš man kārtīgs, strādāt prot, un ieroci ar vēzēt, un ar zvēriem saprotas. Jums tāds kompanjonos nederētu? Ja jau iespējams, vismaz kādu gabalu kopā ceļosiet?"

Šo rakstu rediģēja Aiva: 08.08.2022 18:33
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 08.08.2022 17:00
Raksts #7


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija



Ha! Vai viņš tiešām izskatījās tik izsalcis pēc piedzīvojumiem? Elfu jauneklis nozibināja acis, bet nolēma, ka tādiem krodziniekiem ir piešauta acs uz visādiem ceļotājiem un taisnība nav jānoliedz.

- Jā, gan. Piedzīvojumi būtu tieši laikā, - melnmatis piekrītoši pamāja ar galvu un nopētīja nupat pieminēto ceturto krodzinieka dēlu tā pamatīgāk. - Saimniekam ir vērīgs skatiens. Es labprāt dotos kādā ceļojumā, it īpaši, ja tas ienesīgs sanāktu, un, tā kā te esmu pirmo reizi, tad ceļabiedrs būtu noderīgs.
Jāsaka, ko gan citu te varēja pasākt? Iet rakt laukus vai ganīt govis? Tas nu nebija tas, ko Brīze bija cerējis iegūt. Tāpat tā, uzreiz, gaidīt kādu kuģi un tad mēģināt tikt uz tā, arī negribējās.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aiva
iesūtīt 08.08.2022 17:19
Raksts #8


Šņācmēles tulks
******

Grupa: Daiļdarbu pārziņi
Pievienojās: 22.12.03
Gondoras sargs



Krodziniekam uzreiz iemirdzējās acis.

"Ērik!" viņš steigšus uzsauca. "Nāc ka nu šu, aprunāties vajaga. Elfa kungs varbūtās paņems tevi pieskatīšanā, kamēr ceļosiet uz Viravu, un kas zina, pratīsi uzvesties un cītīgi strādāt, ilgāk kopā ar paliksiet."

Šo rakstu rediģēja Aiva: 08.08.2022 18:33
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
echo3
iesūtīt 08.08.2022 17:49
Raksts #9


Piedalās Bezgalvju medībās
*******

Grupa: Biedri
Pievienojās: 11.08.04
Kur: Nu jā, - pašlaik pie datora
Klusais censonis



Eriks pacēla runci, uzlika to sev uz pleca (lai neiepinas kādam kājās) un piegāja pie tēva. - Labs rīts. - Pasveicināja elfu, ar kuru tēvs sarunājās, noklausījās jaunumus un noprasīja, - Uz Viravu? Labi. - Ir taču gluži vienalga, ar ko sākt, vai ne? Ja jau reiz ir izlemts doties prom. Tas, ka tēvs puisi elfam izsolīja gluži vai par kalpu, Erikam īsti nepatika vis. Ceļabiedri, lūk, kas viņi būs, kamēr sakritīs mērķi. Bet viņš nerunāja tēvam pretī, tā nebija pieņemts. Eriks pievērsās elfam, - Mums būs vēl trešais ceļabiedrs. Lūk, Saulīte arī nāks. - Puiša roka noglāstīja runča muguru. Saulīte pamīcījās un piespieda galvvirsu Erika ausij. Bija skaidrs, ka šie abi nav šķirami. Eriks pagriezās pret tēvu, - Neiebilsti. Ķepiņš vēl paliek, un Muša arī. Peles pagrabu neizēdīs.

Eriks juta augam satraukumu. Un viņš šorīt bija domājis, ka diena būs tāda pati kā visas citas! Tagad... ā, nē. Jāsagaida elfa atbilde. Ja nu negrib?
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aiva
iesūtīt 08.08.2022 18:06
Raksts #10


Šņācmēles tulks
******

Grupa: Daiļdarbu pārziņi
Pievienojās: 22.12.03
Gondoras sargs



"Protams ka uz Viravu. Kad tur nonāksi, tad jau gan acis turēt vaļā, kur tālāk doties. Dieva dēļ, ne jau uz to Brīvostu, kur visi pirāti apgrozās. Tie zelta kalni tur tik retajam rādās, galu tik dabūsi, ja turpu dosies. Labāk turpat Viravā nolūko kādu sakarīgu amatu, ja tepat Skelē mierā nesēdējās. Vei, elfa kungs gan jau pa pasauli daudz paceļojis, gan zinās ko ieteikt." krodzinieks nerimās.

Virava bija viena no pilsētām labu gabalu tālāk gar piekrasti. Atķirībā no Skeles, tā atradās upes krastos, un tādējādi tur sanāca vairāki tirdzniecības ceļi kopā, gan no zemes iekšienes, gan pa jūru. Un, ja pa sauszemi kājām varēja uz Viravu nonākt nedēļās divās trīs, pie tam vietām pa īstiem bezceļiem lienot, tad brauciens jūrā ilga labi ja nedēļu. Vēl vairāk, Viravā bija arī īsts karaļa garnizons, nevis kā Skelē, tikai vietējie puiši, pāris veterānu apmācīti, un tiem palīgos kritiskos brīžos pilsētnieku zemessardze.

Šo rakstu rediģēja Aiva: 08.08.2022 18:31
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 08.08.2022 18:30
Raksts #11


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija



Brīzem tuvējās apkārtnes ģeogrāfija bija tumša bilde, un viņš tikai piekrītoši māja ar galvu. Brīvosta gan bija dzirdēta, un elfu jauneklis no visas sirds piebalsoja:
- Nē, uz Brīvostu gan nē.
Vairāk viņš nepaskaidroja, un tas divu iemeslu dēļ - pats tikko bija aizbēdzis no pirātu kuģa, un kur tad tas kuģis tagad var būt? Ļoti ticami, ka Brīvostā, un otrs - elfs gluži labi zināja, kā tās bagātības nāk. Taču ne jau no atrastiem zelta un dimanta kalniem, bet no aplaupītiem kuģiem un izlaupītām pilsētām un ciemiem. Nē, nē, tas bija viens no iemesliem, kāpēc viņš bija bēdzis, un lai tagad to turpinātu??? Nu nē.
Cik noprotams, tad Virava ir lielāka vieta, un gan tur pagadīsies kāds cits veids kā pie naudas tikt.

- Nav nekādu iebildumu pret Saulīti, - Brīze pasmaidīja, tagad tuvāk aplūkojot runci jauneklim uz pleca.
- Tad norunāts, - viņš pievērsās abiem sarunu biedriem, - elfa kungam pašlaik nav citu ieteikumu. Iesim uz Viravu. Ko mums tur vajag ņemt līdzi?
Tas jau nav tepat blakus, tas skaidrs, tātad vajag sagādāt šo un to. Kaut vai ēdamo un ēdamrīkus, jo tā nu gan Brīzem nebija, izņemot nazi, tāpat kā ceļojuma guļvietas, bļodiņas un ugunsrīku. Uguns bez palīglīdzekļiem viņam nepakļāvās. Varbūt kādreiz. Varbūt nekad.
CITĀTS
Vai, lūdzu, tiešo runu nevar likt boldā? Tā ir vieglāk saprast.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aiva
iesūtīt 08.08.2022 18:40
Raksts #12


Šņācmēles tulks
******

Grupa: Daiļdarbu pārziņi
Pievienojās: 22.12.03
Gondoras sargs



"Ja paveiksies, neko daudz. Tikai jāsarunā ar kapteini Fennu, lai paņem jūs uz klāja. Viņš jau parasti pēc mums uz Viravu dodas. Manējais jau nu dabūs atstrādāt par braucienu..." krodzinieka skatiens solīja, ka tik tālu, kā apmaksāt ceļojumu, viņa labvēlība tomēr nesniegsies, "...bet elfa kungs iespējams spēs par ceļojumu sanaksat un kā pasažieris aizbraukt? Visādāk labāk kā pa tiešo gar krastu kājas lauzt pa akmeņiem, vai līst mežā..."

Te nu krodzinieks aptvēra, ar ko runā, un steigšus pamanījās mainīt tēmu.

"Un, ja Fennam vajadzēs, reizēm viņš nolīgst papildus apsardzi, ja krava gadās vērtīgāka. Vei ku ar tādu duramo, jūs gan jau viņam par apsargu patiesi noderēsiet, elfa kungs. Vēl pat nopelnīsiet.."

Šo rakstu rediģēja Aiva: 08.08.2022 18:42
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 08.08.2022 19:04
Raksts #13


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija



- Hmmm... - Brīze domīgi novilka. Ar tādu duramo... Un ko viņš ar tādu duramo uz kuģa darīs, kad kuģis mētāsies viļņos? Nejauši līdz gardei iebakstīs kravas paunās un tad pūlēsies rapieri izvilkt laukā, vai vantīs sapīsies ar tik garu duramo? Loks - tā cita lieta, to viņš varētu gan. Bet krodziniekam tas nav jāzina.
- Tad vien atliek to kuģi sagaidīt, - melnmatis piekrītoši pamāja, nolēmis, ka domāt par to kā samaksāt varēs tad, kad kuģis būs te. - Ilgi gaidīt gan es negribētu, bet pa brikšņiem līst arī nav nekāda medusmaize.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
echo3
iesūtīt 08.08.2022 19:33
Raksts #14


Piedalās Bezgalvju medībās
*******

Grupa: Biedri
Pievienojās: 11.08.04
Kur: Nu jā, - pašlaik pie datora
Klusais censonis



Eriks, sapratis, ka uzreiz neviens nekur neskries, mazliet nomierinājās un atcerējās, ka nav neko vēl ēdis brokastīs. Darbu viņam neuzdeva, elfs, droši vien, jau sev brokastis ir pasūtījis un tās tūlīt tiks atnestas, tāpēc Eriks var veltīt kādu brīdi mierīgai maltītei. Puisis devās uz virtuvi, kur māte kopā ar vecāko brāli rosījās pie lielās plīts. Saulīte tika nolikts zemē virtuves kaktā pie kaķu bļodiņām, kurās kāds jau bija ielicis gaļas atgriezumus, šādas tādas ļaudīm nepasniedzamas ēdiena kripatas un biezputru. Tur pie savām bļodiņām jau šņakstinājās abi pārējie krogus kaķi. Saulīte arī nelika uz sevi gaidīt.

Eriks paņēma savu bļodu, ielika ēdienu, kādu nu māte norādīja, ielēja krūzē tēju un apsēdās turpat virtuvē ierastajā vietā pabrokastot. Pagaidām viņš nevienam no ģimenes par iespējamo drīzo promdošanos neteica. Kuģis jau vēl nav klāt, un, kamēr nav, tikmēr viss notiek kā parasti.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aiva
iesūtīt 08.08.2022 19:59
Raksts #15


Šņācmēles tulks
******

Grupa: Daiļdarbu pārziņi
Pievienojās: 22.12.03
Gondoras sargs



Krogusmeita ātri vien uzklāja elfam pie sienas ar logu uz ielu brokastu galdu, ātri sarindojot tur visu norādīto. Nostāvināts siers šķēlēs, vārītas olas un tikko no pannas nakušas pankūkas, piedevā trauciņš ar ogām medū. Papildus krūze ar verdošu ūdeni un liepziedu tēju un krūzīte, kur nokāst tēju pirms dzeršanas.

Ērikam patiesi kaut kā nelika neko darīt pēc malkas sagādāšanas, tā ka radās mazliet brīva laika. Tieši tāpat kā pēc brokastīm šobrīd vienīgajam viesim krogū - elfam. Kā viņu tur sauca... Daijonam...

OOC - vai kāds vēlas kaut kur pastaigāties vai arī paliks tepat miera ostā?

Ap pusdienlaiku "Sāļajā Vīrā" ieradās svešinieki - divi nopietna izskata mežinieki, noauguši izspūrušām bārdām, izpluinītās, savazātās drēbēs tērpušies, ar pusgarajiem zobeniem pie sāniem, vairogiem uz muguras, vienam masīvs loks, otram aiz muguras virs vairoga uzkabināts pamatīgs arbalets, šobrīd neuzvilkti. Pārlaiduši tukšajai telpai īsu skatienu, pie elfa neaizkavējoties, abi devās taisņa ceļā pie krodzinieka, pamājot uz alus mučeles pusi.

OOC - vai Daijons vai Ēriks vēlas ko sīkāk dzirdēt/redzēt? Vai arī ar tādiem aizdomīgiem tipiem neielaidīsies?

Brīdi tur pār alus kausiem notika klusa sarunāšanās. Ātri izdzeruši kausus, abi pagriezās, lai straujiem soļiem dotos uz krogus ēkas durvīm.

Šo rakstu rediģēja Aiva: 08.08.2022 20:00
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 08.08.2022 20:33
Raksts #16


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija



Viss tā kā bija norunāts, saruna dabiski beidzās, un Daejons ļāvās tikt piesēdināts pie galdiņa, kur gādīgas rokas saklāja brokastu galdu. Elfs mierīgi pabrokastoja un tad nolēma izmest vēl kādu aplīti pa pilsētiņu. Aiziet līdz ostai, sak', vai nerādās kuģis, paskatīties, vai kādā bodītē starp mantām nav paslēpies kaut kas vērtīgs, ko varētu mēģināt iegādāties. Ej un sazini. Visādas lietas gadās.

Uz pusdienas laiku viņš bija no pastaigas atpakaļ. Kur gan citur, ja pašam savas mājas nebija, un nebija arī neviena, kas tās pusdienas uztaisītu.

OOC - Ko viņš atrada labu? Uzzināja? Vai iegādājās?

Brīze mierīgi sēdēja pie tā paša galdiņa, kur no rīta. Tā bija laba vieta, no kuras visu varēja redzēt. Un redzēt pēkšņi bija ko - tādi vīri! Bruņoti kārtīgi, bet no kurienes tādi noauguši? Pārņēma ziņkāre.

- Hei, vīri! - tumšmatis savā laipnākajā tonī uzrunāja svešiniekus, kad manīja, ka tie grasās celties.
- Vēl pa kausam uz mana rēķina? Redzu, ka nopietni ļaudis esat, daudz pieredzējuši. Vai nepastāstīsiet, kas jauns apkārtnē notiek? Citādi sēžu te, kuģi gaidu, un nekā cita interesanta nav, - Daejons mēģināja pierunāt padalīties ar informāciju. Pirmītējo sarunu tīši klausīties viņš nelīda. Ja dzirdēja kādu nejaušu vārdu, tad dzirdēja.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
echo3
iesūtīt 08.08.2022 20:57
Raksts #17


Piedalās Bezgalvju medībās
*******

Grupa: Biedri
Pievienojās: 11.08.04
Kur: Nu jā, - pašlaik pie datora
Klusais censonis



Pēc brokastīm Eriks kopā ar Saulīti apstaigāja kroga pagalmu, iegriezās stallī un mazliet - jo daudz nevajadzēja - tur pastrādāja, šo to piekārtoja, šo to notīrīja. Aizgāja uz vistu kūti, pārcilāja lielos grozus, lai mājas sievietēm nav smagas lietas jāceļ, un tā norosījās visādos darbos līdz pusdienlaikam. Paēda kopā ar ģimeni un, tā kā visi vecākie sāka gatavot krogus viesiem domāto ēdienu, jo drīz jau tie sāks nākt, paņēma spaini un lupatu un gāja uz krogus zāli skatīties, vai viss tur ir tīrs. It kā jābūt tīram. Bet vienmēr kāds pleķis var būt palicis.

Krogus zālē divi neredzēti vīri dzēra alu, un pie loga sēdēja elfs. Iespējamais ceļabiedrs. Eriku tas netraucēja. Puisis nostaigāja gar visiem galdiem, pārbaudīja arī visus solus.

OOC - Ja nu ko dzirdēja, tad dzirdēja. Speciāli neklausījās.

Eriks vēl bija zālē, kad elfs uzrunāja bruņotos vīrus, aicinādams pastāstīt jaunumus.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aiva
iesūtīt 08.08.2022 21:24
Raksts #18


Šņācmēles tulks
******

Grupa: Daiļdarbu pārziņi
Pievienojās: 22.12.03
Gondoras sargs



Pastaiga pa pilsētas četram ielām (un pāris mazām šķērsielām) Daejonu īpaši neiepriecināja, nekas te nebija mainījies, ja neskaita ievērojamu ratu un zirga lopu klātbūtni, ar izrietošo papildus piesardzību, kur likt kāju. Vismaz vējš no jūras smaku izdzenāja. Tie paši tirgotāji bodītēs, kas atklāti gaidīja, ka parādīsies kas pārpērkams. Tie paši drūmie zemnieki, kas rāmi grauza līdzpaņemto ēdamo.

Tā aprakstījis loku,un pārliecinājies, ka kuģis piestājis nav, Daejons griezās atpakaļ.

Eriks, slaukot galdus, izdzirda pa aprautai frāzei "...redzēts šurp dodamies..." "...gara auguma, izkāmējis..." "... rēta virs labās acs..." "...iegriezīsimies vel, ja nu kas nāk ausīs, mēs samaksāsim..."
Daejons sēdeja par tālu, balsis nebij atšķiramas.

Svešinieki, izdzirduši Daejona piedāvājumu, piebremzēja soli.

"Nekas ko.." viens iesāka, kad otrs uzlika viņam uz pleca roku.

"Mēs meklējam izbēgušu noziedznieku. Vīrs gados, gara auguma, kalsns, ar bārdu. Virs labās acs svaiga rēta. Ceļo viens, bez liekām mantām. Nav gadījies redzēt?"

OOC. Eriks un Daejons neatminas ko tādu manījuši.

Šo rakstu rediģēja Aiva: 08.08.2022 21:30
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 08.08.2022 21:45
Raksts #19


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija



Ō! Daejona uzacis pacēlās visai augstu virs zaļajām acīm. Skaties tik'. Izbēdzis noziedznieks, un vēl aprakstīja, kāds tad šis izskatās.

Tumšmatis pārcilāja prātā, un viņam pat no sejas varēja redzēt, ka elfu jauneklis mēģina atcerēties, vai ir, vai nav tādu redzējis. Tad nopūtās.
- Neatceros tādu redzējis. Arī tikko pa pilsētu un ostu staigājos, tādu nemanīju..., - viņš pamāja krodziniekam, sak' vai tas dzirdēja pasūtījumu?
- Tad pa kausam no manis, - Brīze apstiprinoši pamāja, ka no saviem vārdiem neatsakās. Vai nu izdodas vai neizdodas palīdzēt atrast noziedznieku.

- Ko tad šis sadarījis? Un no kurienes aizbēdzis? -
Ziņkāre turpināja urdīt. Varbūt meklētāji pastāstīs to arī.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aiva
iesūtīt 08.08.2022 22:32
Raksts #20


Šņācmēles tulks
******

Grupa: Daiļdarbu pārziņi
Pievienojās: 22.12.03
Gondoras sargs



"Teicu, te neviens nekad neko nav redzējis," pirmais no vīriem nopūšas. "Nu vismaz kad dabūsim ciet, atlīdzība būs tikai mūsu."

"Neņurdi. Viņam nav kur spruk citur kā uz šejieni. Vēl trīs nedēļas mežā viņš neizdzīvos." otrais atņem, tad viegli pieskaras cepures malai. "Paldies bet ar vienu pagaidām pietiks." otrais runātajs paziņo. "Ja nu kas, manīts viņš dodoties uz šejieni, tā ka turiet acis vaļā. Vienu reizi jau slepkavojis, tāds nevilcināsies slepkavot atkal."

Abi pieklājīgi bet stingri atsakās pievienoties iedzert pa alus kausam, tā vietā aizsoļo pa ielu, vērojot apkārtni un izprašņājot satiktos zemniekus.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu

107 Lapas V   1 2 3 > » 
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

 



RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 29.03.2024 00:56