Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Elle Nr. 13, [PZP][R] Fantasy
Ungaarijas ragas...
iesūtīt 28.09.2021 21:48
Raksts #1


Skatās acīs baziliskam
Grupas ikona

Grupa: Daiļdarbu vadītāja
Pievienojās: 22.12.04
Kur: uz dārgumu kaudzes
Tīstokļu pūķis



Ikkatrs, kuram bija tā laime vai nelaime šķirties no savām Zemes dzīves gaitām, attapās stāvam šajā vietā - uz stāvas kraujas malas. Tālāk, cik vien varēja saskatīt, stiepās pelēkas miglas jūra, kas lēnām viļņojās, taču nekad nepārkāpa pāri kraujas malai. Aiz muguras arī nekā nebija, tikai bezgalīgs līdzenums, bez nevienas citas dvēseles, koka, klintsbluķa vai kā cita, pie kā piesiet skatienu.

Ikkatru pie kraujas malas sagaidīja vienkāršs baļķu plosts, bez masta, buras, stūres un airiem. Tas negrima bezgalīgajā miglā, bet arī nešūpojās līdz ar tās viļņiem.

Ja persona sadomāja doties pa līdzenumu uz priekšu, tad agrāk vai vēlāk tāpat attapās pie tās pašas kraujas un plosta. It kā būtu vadātājs piesities.

Ja persona sadūšojās uzkāpt uz plosta, tas atrāvās no krasta un lēnām pats no sevis sāka slīdēt uz priekšu, kamēr varēja sākt dzirdēt tādu kā attālu troksni. Plostojot tuvāk, varēja samanīt otru krastu un troksnis pārtapa cilvēku čalošanā. Apkārt piepeši parādījās arī citi tādi paši plosti, kas lēnām slīdēja tajā pašā virzienā un uz kuriem bija saskatāmi vientuļi cilvēciski stāvi. Pēc ilgāka vai īsāka ceļojuma (cik nu garš tas kuram likās), plosts līgani piestāja otrā krastā un atkal sastinga. Pēc nokāpšanas, tas nogrima miglas jūrā.

Priekšā varēja redzēt cilvēku dvēseļu barus - vienas pārliecināti devās uz priekšu, citas neizpratnē grozījās turpat pie krasta. Dažas pulcējās bariņos un kaut ko dzīvi apsprieda.

Labots:
OOC: Te sākas jūsu jaunā tēlu dzīve. Pagaidām esat vienkāršas dvēseles statusā un savā cilvēka izskatā, ar to apgērbu, kas bija mugurā pēdējā dzīves stundiņā. Varat aprakstīt savas sajūtas nonākot pie kraujas, braucot ar plostu, kā arī izkāpjot otrā krastā, kur varat sākt socializēties ar citiem, ja vēlaties.

Īsākais ceļš uz spēles ATD pavedienu.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
86 Lapas V  < 1 2 3 4 > »   
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (20 - 39)
Roviela
iesūtīt 29.09.2021 21:11
Raksts #21


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija



- Te neizskatās pēc pierastiem stāstiem, - Niko atsaucās kamuflāžā tērptajam, kad visi jauši vai nejauši, vai pēc, laikam, avārijā cietušā ieteikuma bija nokļuvuši vienā rindā. Kurp tās veda, tāpat nevarēja saskatīt, tāpēc vismaz pagaidām bija vienalga, kur stāvēt.
- Pārāk daudz dažādu ļaužu, nez vai visi bija vienas ticības.

Viņš labprāt apsēstos, bet nebija, kur. Viss aprīkojums tomēr bija smags, un Niko bija noguris. Nez, kāpēc tā? Vai arī tā tikai šķita tāpēc, ka tā bija pierasts?
Kur viņi vispār ir? Jaunais ugunsdzēsējs sāka pētīt savādos pelēkā tērptos. Kas tie tādi?
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Ungaarijas ragas...
iesūtīt 29.09.2021 21:56
Raksts #22


Skatās acīs baziliskam
Grupas ikona

Grupa: Daiļdarbu vadītāja
Pievienojās: 22.12.04
Kur: uz dārgumu kaudzes
Tīstokļu pūķis



Kā sajutusi Selmas un Niko skatienus, viena no apkārt klīstošajām personām paskatījās uz rindā stāvošo grupiņu. Tas bija vīrietis pelēkos džinsos, T-kreklā un vienkāršā žaketē, kastaņbrūnie mati bija viegli paspūruši, it kā caur tiem pāris reižu būtu izbraukts ar roku. Plati pasmaidījis, vīrietis pienāca pie četrotnes.

"Sveikiņi" viņš dzīvespriecīgi sasveicinājās, pamādams ar roku, likās, tumši zilās acis dzirkstīja no enerģijas pārpilnības "Esiet sveicināti šajā krastā, kā teikt. Man ir pāris lietas, par ko es ar jums ar dižāko prieku parunātu. Varbūt varam paieties mazliet tālāk no visas šīs kņadas? Neuztraucieties, rindas nekur nepazudīs un jūs pēc tam varēsiet tajās atgriezties, ja būs tāda nepieciešamība."

Vispār, ja Niko tā labāk ieklausījās savās sajūtas, tad viņš vairs nemaz nejutās noguris. Varbūt tas bija jaunpienācēja dzirkstošās personības iespaidā? Arī pārējie nejuta nekādu diskomfortu.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 30.09.2021 11:45
Raksts #23


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija



Cik familiāra uzruna! Niko nobrīnījās. Biznesā tā nebija pieņemts. Radīja aizdomas par krāpniecību, bet ziņkāre bija iekurināta. Prasīt - kas tu tāds par tipu, laikam, nebija vērts, bet paklausīties, kas šim sakāms, varbūt varēja noderēt. Varbūt.

- Varu paklausīties, - viņš piekrita. Vai, kā saka, nekas ļauns jau nebūs, vai būs, to nevarēja uzminēt. Vismaz Niko neko šeit nesaprata un nezināja, kur nu vēl to, vai šim tipam var uzticēties.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
AliceBlack
iesūtīt 30.09.2021 15:11
Raksts #24


Studē augstākās pārvērtības
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 14.04.20
Kur: Domnīcā



"Ja būs tāda nepieciešamība"? Hmm. Varbūt ir vērts parunāt ar šo pelēkās krāsās ģērbušos sagaidītāju. Nenāktu par sliktu pēc iespējas ātrāk uzzināt, kas tieši te notiek.

-Jā, kāpēc gan ne, Alekss piekrita.

Šo rakstu rediģēja AliceBlack: 30.09.2021 15:13
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Ungaarijas ragas...
iesūtīt 30.09.2021 15:28
Raksts #25


Skatās acīs baziliskam
Grupas ikona

Grupa: Daiļdarbu vadītāja
Pievienojās: 22.12.04
Kur: uz dārgumu kaudzes
Tīstokļu pūķis



Vīrieties, kā rādās, bija to tik vien gaidījis. Viens viņa knipis un četrotne jau atradās kādu gabaliņu nostāk, apkārtējās skaņas arī bija kļuvušas slāpētas, it kā viņi būtu nonākuši kaut kādā skānu izolējošā burbulī.
"Perfekta attieksme!" vīrietis uzslavēja Niko un Aleksu.
"Domāju, ka lieki netērēšu jūsu laiku. Tātad, lai arī cik šokejoši tas neliktos, bet jūs diemžēl esat beiguši savas Zemes dzīves gaitas un tagad atrodaties Šķīstītavā. Tas ir kaut kas pa vidu starp augšu un apakšu. Te jūs tiekat svērti un vētīti, lai uzzinātu, vai varat doties uz Paradīzi," pie šī vārda runātājs pavisam viegli saviebās, bet tad atkal turpināja, it kā nekas nebūtu noticis, "vai arī uz Pekli. Vai arī daļā gadījumu nāksies uzkavēties tepat, kamēr kaut kas top skaidrāks. Kā redziet rindas ir ļoti garas un tās virzās ļooooti lēni. Tāpēc man jums ir darba piedāvājums, kuram varat piekrist vai arī nē. Pilnīgi brīva jūsu izvēle. Lai gan ņemot vērā jūsu līdzšinējās dzīves gaitas, par ko gan šeit nerunāšanu, jūsu interesēs būtu pieņemt šo piedāvājumu, tādejādi izvairoties no liekas laika tērēšanas."

Vīrietis plati pasmaidīja un nopētījis visus, piebilda: "Vai visi vēlaties uzklausīt un apsvērt šo piedāvājumu?"
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
AliceBlack
iesūtīt 30.09.2021 15:49
Raksts #26


Studē augstākās pārvērtības
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 14.04.20
Kur: Domnīcā



Vēl joprojām ar nelielu skepses devu Alekss skatījās uz pārējiem un mēģināja saprast, ko viņi domā.

Ugunsdzēsējs... jauna, klusa meitene... noteikti arī viņi galu galā dotos uz paradīzi. Par kamuflāžā tērpušos bija grūtāk spriest.

Vai tik viss šis nesačakarēs to procesu? Bet varbūt tieši būs labāk.

Pats piedāvātājs likās tāds savāds. Pārāk bieži viņš savā dzīvē bija saticis cilvēkus, kuri mācēja pierunāt pilnas ausis ar solījumiem. Interesanti, kas viņš tāds bija? Arī bijis cilvēks? Kāpēc tad pats nav nekur tālāk nokļuvis?

Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
echo3
iesūtīt 30.09.2021 16:35
Raksts #27


Piedalās Bezgalvju medībās
*******

Grupa: Biedri
Pievienojās: 11.08.04
Kur: Nu jā, - pašlaik pie datora
Klusais censonis



Selmai nebija nekādas pieredzes ar apkārtstaigājošiem putekļu sūcēju pārdevējiem, kā varētu nodēvēt dzīvespriecīgo vīrieti pelēkajos džinsos. Viņa uz piedāvājumu iet malā un klausīties, kas tam runājams, nenoreaģēja pilnīgi nekā. Labi, ka ugunsdzēsējs un jaunais vīrietis, kas bija gājis bojā autoavārijā (laikam) kaut ko atbildēja. Un tagad tas, pelēkdžinsainais, kaut ko runāja par Pekli un Paradīzi, un Šķīstītavu, un piedāvājumu, kas ļaušot izvairīties no liekas laika tērēšanas. Kam mirušajiem laiks?

Lai arī pirms brīža izlikusies apņēmīga, Selma joprojām nebija atguvusies no atklāsmes, ka ir mirusi, un ka nekad, nekad, nekad, NEKAD! vairs nesatiks savus tuviniekus. Tas bija tāpat, kā viņi visi būtu miruši, un Selma vienīgā palikusi dzīva. Viņas ausīs piedāvājums ietaupīt laiku izklausījās nevērtīgs. Meitenei tieši vajadzēja laiku - lai notrulinātos atmiņu sagādātās sāpes.

Selma atkal aptvēra sevi ar rokām un sašūpojās. - Man ir vienalga, kur nokļūt. Man ir vienalga, kas ar mani tagad notiek. Vai ātrāk, vai vēlāk. Man sāp. - Vai tas bija būtiski? Vai tas bija svarīgi? Te piedāvāja darbu, te nepiedāvāja palīdzēt. Selmas acis spīdēja, bet asaru nebija. - Kas jums ir sakāms?
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aiva
iesūtīt 30.09.2021 18:05
Raksts #28


Šņācmēles tulks
******

Grupa: Daiļdarbu pārziņi
Pievienojās: 22.12.03
Gondoras sargs



"Nezinu kā citi, bet es visnotaļ uzmanīgi klausos," Māris attrauca, aizdomīgi vērojot pārējos trīs, kas bija atsaukušies pelēkā tērptā vīrieša aicinājumam. Varbūt ka tas šķita aizdomīgs bez gala, bet ... jebkas galu galā bija labāk par to, kas draudēja nonākot ellē, un par savugalamērķi, pēc pelēkā vārdiem, Mārim šaubu īpaši nebija. Nebija bijis jau agrāk, bet galīgais apstiprinājums ieviesa tajā zināmu fatalitāti. "Tomēr derētu tuvāki paskaidrojumi. Teiksim, šis darba piedāvajums - tas būtu uz cik ilgu laiku? Un kā tas iespaidotu mūsu izredzes uz... tā teikt... gala pieturu?"
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 30.09.2021 20:24
Raksts #29


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija



Uzslavas bija patīkamas, bet tik tieši tās uz Niko nestrādāja. Viņš klausījās un pūlējās saprast lietu kārtību TE.
Tātad - šī esot Šķīstītava. Tiešām? Izskatījās garlaicīgi bez gala. Vai arī tas tikai tikmēr, kamēr stāvi rindā. Ē... jā. Ja jau rinda ir, tā teikt, ar cerību uz Paradīzi, tad tas, kurš viņus te vervē, ir no pretējās nometnes.
Puisis apdomājās. Pie savas līdzšinējās dzīves labākais, ko viņš varētu cerēt, bija - palikt te. Pieņemsim, garlaicībā. Tiesa, ar cerību, ka kaut kad kaut kas mainīsies. Un tas tips dod mājienu, ka viņi tāpat nonāks Ellē. Varbūt melo, varbūt nē.

- Kas tad jums tur par darbaspēka trūkumu? - Niko nenoturējās. Tā teikt, visi velni paņēmuši atvaļinājumu, vai arī grēcinieku par daudz?
- Jā. Mani arī interesē, kas tas par darbu, uz cik ilgu laiku, un kas būs pēc tam, ja būs. Vai būs? Un kādi nosacījumi.
Viņš mēdza būt pārgalvīgs, bet, ja savā darbā būtu gluži skrējis bez apdoma, tad te būtu ieradies krietni agrāk. Ja vispār tas nav sapnis, pēc kā gan neizskatās. Būtu jau labi - atgriezties. Ek, Mia! Piedod, ka nācās šķirties.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
AliceBlack
iesūtīt 30.09.2021 20:40
Raksts #30


Studē augstākās pārvērtības
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 14.04.20
Kur: Domnīcā



Alekss piekrītoši pamāja ar galvu. -Var jau paklausīties, kas tev sakāms.

Pelēkais grib, lai mēs uzklausām, labi, lai notiek. Pārējo uzdotie jautājumi arī nebija slikti, tikai nevar zināt, cik atklātas būs pelēkā ģērbies vīrietis.

Lai gan no malas likās, ka labi šis varētu arī nebeigties.

Bet sazin kas tad sagaidītu tās rindas beigās? Varbūt vēl kas sliktāks. Nez, kādi standarti tur viņiem. Ja ilgāk te pakavētos un pavāktu informāciju, varbūt paliktu skaidrāks.

Cerēt, ka šaipus kāds kaut ko zinās, un, ja zinās, tad teiks? Uz to gan varbūt nebija vērts gaidīt.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Ungaarijas ragas...
iesūtīt 30.09.2021 20:54
Raksts #31


Skatās acīs baziliskam
Grupas ikona

Grupa: Daiļdarbu vadītāja
Pievienojās: 22.12.04
Kur: uz dārgumu kaudzes
Tīstokļu pūķis



"Nekādu problēmu, jaunkundz!" vīrietis uzsmaidīja Selmai, iebāza roku žaketes iekškabatā un izvilka veselu A4 formāta mapi no tās. Tās krāsa bija tumši pelēka, kas robežojās gandrīz ar melnu un uz vāka varēja samanīt sudrabkrāsas ķeburus. Piepeši vīrietis uzsita kārtējo knipi, pēc kura gan nekas nenotika, un paziņoja: "Kur gan ir manas manieres! Mans vārds ir Andreas un es pārstāvu Pekli."

"Mēs meklējam jaunus darbiniekus, saistībā ar vispārējo dvēseļu pieaugumu. Vairāk dvēseļu, vairāk grēcinieku, vairāk darba. Taču katram būs iespējas strādāt darbu atbilstoši savām prasmēm,"
vīrietis paraustīja plecus, atbildot uz Niko jautājumu.

"Pieņemot šo piedāvājumu, jūs jau būsiet nonākuši savā galapunktā, tikai ejot īsāko ceļu," Andreas lietišķi paskaidroja, nu jau pievērsies Mārim, "es pat teiktu, ka jums tā ir visai unikāla iespēja nonākt galamērķī ātri un ērti. Turklāt, jums tiks nodrošināta dzīvesvieta, ēdiens, relaksēšanās un izaugsmes iespējas. Ejot ierasto ceļu, jums nekas tāds netiktu garantēts."

"Te būs darba līgumi, varat ar tiem iepazīties," vīrietis atvēra mapi, izvilka četras lapas un pasniedza katram savu eksemplāru. Tās bija baltas A4 formāta lapas, aprakstītas no abām pusēm, gar to malām bija tumši sudrabaini, vijīgi rotājumi. Tas bija visnotaļ standarta līgums, kur bija aprakstīts, ka tiek nodrošināta gultasvieta, ēdiens, atpūta, mācīšanās un personīgā izaugsme. Tai pašā laikā no darbinieka tiks sagaidīts, ka tiek izpildīti uzticētie pienākumi un tā tālāk.


OOC: Ja rodās jautājumi, tā vai cita lieta līgumā ir iekļauta, droši var jautāt, es pateikšu, ir vai nav.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Mattiass
iesūtīt 01.10.2021 01:35
Raksts #32


Cep picas
Grupas ikona

Grupa: Aurori
Pievienojās: 25.03.04
Kur: Rīga
Foruma maršals 2012



For he did not know, that beyond the lake he called home,
There lied a deeper, and darker ocean green.
Where waves are both wilder and more serene.
To its ports I've been,
To its ports I've been.


Atjēdzies un sapratis, kur atrodas, Miervaldis saviebās un ātri pārlaida skatienu apkārtnei, kā kaut ko meklēdams. To atradis, viņš lieki netērēja laiku un nekavējoties kāpa plostā. Līganais ceļojums šķita nepieklājīgi garš, un galā nepacietīgā, mētelī tērptā dvēsele nonāca jau viegli aizkaitināta. Tā pēdējos laikos bija… netīkami pierasta sajūta. Izvairīdamies no ļaužu pūļa ("Kas tad te par bariem, kāds mēris kaut kur bijis, vai?"), Miervaldis nogriezās pa kreisi un pienāca pie vietas, kur, pēc vairākuma sajūtām, vajadzēja būt netaustāmai sienai. Pagrābstījies pa tukšu gaisu, viņš pēdīgi caur sakostiem zobiem nešķīsti nolamājās un vareni iespēra tam ar kāju, neizprotamā kārtā pamanīdamies saglabāt līdzsvaru. Vīlies, visbeidzot viņš apgriezās, un sāka lūkoties pēc kaut kā, ko varētu nosaukt par "personālu". Uzraksts acīmredzami bija melojis.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
AliceBlack
iesūtīt 01.10.2021 06:27
Raksts #33


Studē augstākās pārvērtības
****

Grupa: Biedri
Pievienojās: 14.04.20
Kur: Domnīcā



Alekss uzmeta aci lapai, kuru bija iedevis Andreas. Tur bija pateikts daudz, bet tajā pašā laikā varēja arī būt nepateikts nekas.

Viņam bija aizdomas, ka, ja viņi izvēlēsies šo ceļu, tad atpakaļceļa vairs nebūs, tāpēc vajadzētu noskaidrot pēc iespējas vairāk.

- Paga, paga, kā tad tu zini, kur ir mūsu galapunkts? Vai tad to nenoskaidro tikai tās garās rindas galā?

Lai gan nācis no visai nepatīkamiem apstākļiem, Aleksam tikās domāt, ka savas dzīves laikā viņš tomēr ir kaut ko sasniedzis, sācis dzīvot daudz labāku dzīvi nekā iepriekš. Vai tas viss bijis, tā teikt, kaķim zem astes?

- Un kas tad tie būtu par pienākumiem, kurus mums uzticētu?
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
echo3
iesūtīt 01.10.2021 08:43
Raksts #34


Piedalās Bezgalvju medībās
*******

Grupa: Biedri
Pievienojās: 11.08.04
Kur: Nu jā, - pašlaik pie datora
Klusais censonis



Selma pastiepa roku un paņēma Andreasa sniegto papīra loksni. Līgumu, kā viņš teica. Meitene to neizlasīja. Roka ar papīra loksni nolaidās lejā pie sāniem un tā arī palika. Visus, droši vien, būtiskos jautājumus jau uzdeva viņas trīs nejaušie paziņas. Selma neko nezināja par līgumiem un to, kam tajos jābūt rakstītam. Viņa vēl nebija pabeigusi vidusskolu, kuras pēdējā klasē kaut kas par sabiedrībā vajadzīgām lietām tiekot mācīts, kā meitene bija dzirdējusi.

Vienu secinājumu viņa izdarīja gan. - Jūs mums piedāvājat Peklē strādāt, nevis nonākt, vai ne? - Nez kādēļ Selmai iešāvās prātā doma, ka Peklē šā vai tā nonāks visi, kas stāv te rindās. Un ka no Šķīstītavas Paradīzē vispār nevar nonākt. Un ka viss ir tā, kā tam jābūt, lai gan ļoti dīvaini.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 01.10.2021 09:33
Raksts #35


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija



- Ar ērkšķiem klātais ceļš vedot uz Paradīzi, - ugunsdzēsēja nokvēpušajā sejā tagad smaidā varēja redzēt spoži baltu, gludu zobu rindu. - Mums piedāvā pa taisno un ātri tikt Peklē, pie tam, šķiet, ne grēcinieka statusā. Bet kas mēs būsim?
Elles katlu kurinātāji? Vai velni? Nu, velnam būt nemaz nebūtu tik slikti, lai gan ko sazini, kādi viņiem tur ir tie velni, un vai viņi izskatās labi. Jā, labs izskats bija svarīgs. Un, ja vēl varētu laiku pa laikam doties uz zemi, būtu pavisam lieliski. Ek, viņš tomēr gribētu apprecēt Miu, nu un kas, ja viņa nezinātu, ka viņš vairs nav cilvēks. Tikai laikam tās ir veltas cerības.

Niko nolēma līgumu izlasīt. Viņš meklēja atbildes uz saviem pirmīt uzdotajiem jautājumiem un uz tiem, kas nupat bija uzradušies. Vismaz pagaidām, kamēr puisis atcerējās zemes dzīvi, jautājumi bija. Tiesa, cik viņš bija dzirdējis visādas pasakas, tad līguma burti arī varēja pārstatīties citādos teikumos, tikko līgums būs parakstīts. Galvenais, neparakstīt ar asinīm, bet, paga... vai viņam vēl vispār ir asinis?
Jā, jā, un pienākumu saraksts arī viņu interesēja. Ja tur būs kaut kas no sērijas "mocīt grēciniekus", tad viņš nospļausies un labāk stāvēs te, rindā, pat zinot, ka nonāks peklē, tikai vairs ne komfortablos apstākļos.

- Amata apraksts ir kāds?
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aiva
iesūtīt 01.10.2021 20:43
Raksts #36


Šņācmēles tulks
******

Grupa: Daiļdarbu pārziņi
Pievienojās: 22.12.03
Gondoras sargs



Māris satvēra līgumu un sāka uzmanīgi pārlasīt. 'Devil is in the details' bija mīlējis atkārtot viņa ārzemju biznespartneris, un tam varēja piekrist. Parakstīsi nesapratis ko, un piepeši sēdēsi katlā un cepināsies... No skata jau nepateiksi, bet tips pelēkajās izraisīja Mārī līdzīgas sajūtas kā tā reizē, kad partnerim izrādījās sakari ar rūdītiem bandītiem... Toreiz paveicās, to plēsoņu iznīcināja konkurenti, bet šoreiz bija maz cerību uz ko tādu.

Īzdzirdis meitenes frāzi par darbu, Māris paskatījās uz viņu. "Ellē mēs laikam nonāksim šā vai tā. Šobrīd mani vairāk interesē sīkāk par to, ko mēs iegūstam no šī līguma, ja vēl konkrētāk, mūsu statuss? Kas mēs būsim?" viņš pievērsās Andreasam.

OOC. Ja līgumā ir vispārīgas frāzes, Māris sāk arī tās precizēt. Atrunātie sodi, atkāpšanās cena, punkti par laušanu , par force majere gadījumiem...
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Ungaarijas ragas...
iesūtīt 01.10.2021 21:52
Raksts #37


Skatās acīs baziliskam
Grupas ikona

Grupa: Daiļdarbu vadītāja
Pievienojās: 22.12.04
Kur: uz dārgumu kaudzes
Tīstokļu pūķis



Miervaldis

Izskatījās, ka pārmaiņas pēc, attiecībā uz Miervaldi, uzraksts bija patiess burtiskā nozīmē.
"Un kur tad tu tā sataisījies, dārgumiņ?" vīrieti uzrunāja pelēkā lietisķā kostīmā tērpta slaida dāma, ugunīgi sarkaniem, gariem matiem un tumši brūnām, gandrīz melnām acīm. "Vai no tiesas sakārojies pēc iespējas ātrāk nonākt kādā siltākā vietiņā?"


Selma, Alekss, Niko un Māris

"Teiksim tā, tas piedien mūsu profesijai, zināt svarīgākās lietas par potenciālajiem darbiniekiem. Jūs, savukārt, savu galamērķi uzzināt tikai pie Tiesnešiem," Andreas atbildēja Aleksam. "Es esmu tikai starpnieks, kas Pekles uzdevumā noslēdz ar jums līgumus un tālāk jau tā elle, kur strādāsiet noteiks, kādi būs jūsu pienākumi. Un tie var būt dažādi, apkopējs, katlu uzraudzītājs, pavārs, lopkopis, cerberu dresētājs, kas nu vēl būs nepieciešams."

"Tieši tā, jaunkundz," Selmai tika veltīts visplatākais smaids, tālāk skatienam jau pievērsās Niko, "parakstot līgumu jūs kļūsiet par velniem. Nonākot tur kā dvēselēm jums būs jāiziet ļoti smags process, pirms varēsiet par tādiem kļūt. Amata aprakstus uzzināsiet slēdzot norunu ar attiecīgo elleskungu. Un ne visiem ceļu uz Paradīzi klāj ērkšķi, šeit ir pārstāvji no abām pusēm. Tikai augša ir krietni izvēlīgāka savos darbiniekos."

"Šis ir vispārīgs līgums, ko parakstot, jūs piekrītat kļūt par velniem un strādāt noteiktā ellē. Tālāk jau jūs ar savu nākamo šefu slēdzat pamatīgāku vienošanos par sankcijām pārkāpuma gadījumos. Un tad jūs varat arī vienoties par iespējām lauzt līgumu un iet strādāt citā ellē. Un ārkārtas gadījumos parasti katrs ir par sevi un nevienu velnu īsti par to vainot nevar," bija Andreasa skaidrojums uz visiem Māra jautājumiem par konkrētiem punktiem.

"Tātad, ja esat gatavi parakstīt?" un viņš no žaketes iekškabatas izvilka tumši pelēku, prāvu spalvu ar zeltainu maliņu un nogaidoši paraudzījās uz četrotni.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Aiva
iesūtīt 01.10.2021 22:03
Raksts #38


Šņācmēles tulks
******

Grupa: Daiļdarbu pārziņi
Pievienojās: 22.12.03
Gondoras sargs



"Īsti jau labi nav tā piekrist kaķim maisā, bet lai notiek." Māris pastiepa roku. Labāk būt velnam kā velna upurim.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Mattiass
iesūtīt 02.10.2021 04:48
Raksts #39


Cep picas
Grupas ikona

Grupa: Aurori
Pievienojās: 25.03.04
Kur: Rīga
Foruma maršals 2012



Miervaldis nopētīja viņu uzrunājušu dāmīti. „Sliktudien, šausmonīt, cik apbēdinoši tevi satikt,” viņš sarkanmati pasveicināja, joprojām aizkaitināti, taču nu jau ar uzjautrinājuma pieskaņu balsī. „Papīrstumdītājiem galvas skaidras, kā rīta rasa. Ja reiz nobriedāt izbeigt manu šerminošo atvaļinājumu, nenāktu par labu arī beigt šo māžošanos un atjaunot manu statusu un reģistrāciju, kā nepienākas, hm?”
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Roviela
iesūtīt 02.10.2021 09:38
Raksts #40


Zintniece
Grupas ikona

Grupa: Noslēpumu nodaļa
Pievienojās: 03.11.03
Kur: te un tagad
Dzīvā enciklopēdija



- Tur, augšā, - ar to Niko domāja, kā Pekles pārstāvis izteicās, otro pusi, lai vai kas tā nebūtu, - kādam vajag darbiniekus? Un es domāju, ka tur visi ir tik apzinīgi, ka aiz sevis visu savāc paši.
Tas bija teikts ar tādu kā izbrīnu, ar tādu kā nelielu sarkasmu, jo puisis galīgi nespēja iedomāties, priekš kam Paradīzē vajag darbiniekus. Eņģeļu korī pietrūka dziedātāju, vai kas? Viņš paskatījās uz to pusi, kur redzēja pirmītējo nešpetno veču - kas runājas ar viņu? Pelēkie vai tie otri? Un vai piekrita? Tas nu būs jautri, ja tādai būs jādzīvo blakus! Var norauties.
Bet nu lai paliek tā veča. Niko pievērsās Pekles vervētājam.

- Labi. Dod šurp, - par velnu kļūt nebija Niko sapnis, bet, ja nekas labāks nespīd, tad nu neko.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu

86 Lapas V  < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicSākt jaunu pavedienu
3 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
1 biedri: Roviela

 



RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 28.03.2024 21:22