Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Ziņu iesūtīšana

Jaunu pavedienu veidošana šajā forumā ir atspējota.

Ja vēlies iesūtīt jaunumus, dari to Dienas Pareģa pamatforumā.

> HPA aicina: pārslēdzam uz Darfūru!
ils
iesūtīt 16.07.2008 12:49
Raksts #1


Krāmē plauktos Izgaistošās izgaišanas grāmatas
Grupas ikona

Grupa: Dienas Pareģis
Pievienojās: 29.07.03
Kur: Rīga
Dienas Pareģis 2009



Tuvojoties 2008. gada Olimpisko spēļu atklāšanai, Harija Potera alianse (HPA) ir sākusi aicināt cilvēkus pievienoties petīcijai "Pārslēdzam uz Darfūru". Akcijas dalībnieki apliecina, ka Olimpisko spēļu pārraižu reklāmu laikā pārslēgs kanālu uz Maias Ferovas reportāžām no Darfūras bēgļu nometnēm, ziņo MuggleNet.

HPA uzskata, ka "Ķīna nerīkojas saskaņā ar Olimpisko spēļu garu, finansējot genocīdu ārvalstīs, bet tajā pašā laikā rīkojot Olimpiskās spēles Pekinā". Darfūrā jau vairākus gadus notiek pilsoņu karš, un avoti ziņo, ka lielāko daļu no šajā konfliktā izmantotajiem ieročiem Sudānas valdības armijai piegādā tieši Ķīna. (Citi avoti gan min, ka tie nākot no Krievijas.)

HPA norāda, ka tā nepieprasa Olimpisko spēļu boikotu, bet akcija "ir vērsta uz spēļu ģenerālsponsoriem — ietekmes dēļ, kas tām ir olimpiādes rīkotājvalstī. Ja Ķīna kādu uzklausīs, tad tikai sponsorus". Netiek noraidīti arī sponsoru piedāvātie produkti, bet alianse godinot šīgada Olimpisko spēļu saukli: "Viena pasaule — viens sapnis". Jo īpaši Coca-Cola, General Electric un Volkswagen ir atkārtoti lūgts mudināt Ķīnu palīdzēt nest mieru Darfūrā, bet to atteikšanās rīkoties norādot, ka kompānijas izvēloties darīt "to, kas ir vieglāk, nevis to, kā būtu pareizi".

Harija Potera alianse ir organizācija, kas, minot Harija Potera grāmatās atrodamās līdzības, "aicina mīlēt un cīnīties ar tumšajām zintīm īstajā pasaulē", tai skaitā, nabadzību, vardarbību, diskrimināciju, dabas postīšanu u.c. Atsaucoties uz Roulingas runu Harvardā, alianse norāda, ka, ja arī mēs paši neizraisām ļaunumu, mēs to atbalstām ar savu vienaldzību.

Šo rakstu rediģēja eyedam: 28.07.2008 00:08
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
 
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (1 - 3)
Viesis_Latviete_*
iesūtīt 29.07.2008 23:01
Raksts #2





Viesi




Bezsakars. Neredzu jēgu šai informācijai. wink.gif
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
Elony
iesūtīt 30.07.2008 06:05
Raksts #3


Alveus anima
*******

Grupa: Biedri
Pievienojās: 18.05.07
Kur: Aiz maskas
HP eksperts 2008



Kādai informācijai? Raksts ir sakarīgs. Varbūt runa ir par pirmajām divām atbildēm?
Es nemez nezināju par tādu aliansi. Interesanti.
Prieks, ka ir HP fani, kas ne tikai ņemas no nometnēm, fanfikiem vai pārgērbsānos, bet arī kaut ko reāli dara labu dzīvē.
Vismaz citi nevarēs apgalvot, ka HP tikai pūderē smadznes un mudina uz muļķībām. Lai gan iet pret Ķīnu savā ziņā ir muļķīgi, jo komunisti neaizmirst senus pāridarījumus, un kad Ķīna valdīs pār pasauli, viņi atcerēsies šo aliansi un rīkosies bargi. tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu
ils
iesūtīt 01.08.2008 06:58
Raksts #4


Krāmē plauktos Izgaistošās izgaišanas grāmatas
Grupas ikona

Grupa: Dienas Pareģis
Pievienojās: 29.07.03
Kur: Rīga
Dienas Pareģis 2009



Citas grupas, kas izsaka protestus pret to, ka Ķīna finansē un apgādā ar ieročiem Sudānas režīmu, kas veic genocīdu Darfūrā.
http://www.dreamfordarfur.org/
http://www.switchovertodarfur.org/
Kopš 2003. gada tur gājuši bojā ap 200 000 cilvēku. Divarpus miljoni ir padzīti no savām mājām un kādi 200 000 devušies pāri robežai uz Čadu, kur dzīvo bēgļu nometnēs. Nometnēs viņiem trūkst viss, ko vien var iedomāties, cilvēki mirst badā.
Minētās sabiedriskās kustības nevēršas pret Olimpiskajām Spēlēm, tās tikai grib, lai Ķīna mainītu savu nostāju un nestu mieru Darfūrai. Tiek arī izteikts protests firmām, kas sponsorē Spēles.
Go to the top of the page
 
+Citēt rakstu

Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

 



RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 24.04.2024 13:59