Kurbijkurne forums: Soli tuvāk fantāzijai

Laipni lūdzam, viesi ( Pieteikties | Reģistrēties )

> Ko tu pašlaik lasi?
Kādu grāmatu tu pashlaik lasi?
Tu nevari redzēt aptaujas rezultātu, kamēr neesi nobalsojis. Lūdzu, piesakies un nobalso, lai redzētu šīs aptaujas rezultātu.
Kopā balsis: 696
Viesi nevar balsot. 
Winged
iesūtīt 10.07.2004 12:37
Raksts #1

Cīnās ar Lankašīras laumiņām

Grupa: Biedri
Pievienojās: 18.06.04
Kur: Jūrmala

Kādas grāmatas jums patīk? Kādu jūs lasāt pashlaik? atrakstie un varbūt warat ko labu ieteikt... grin.gif
Go to the top of the page

+Citēt rakstu
94 Lapas V  « < 92 93 94  
Sākt jaunu pavedienu
Atbildes (1860 - 1865)
lvSnor
iesūtīt 22.10.2024 23:57
Raksts #1861

Cep speķi Dūdijam
*

Pievienojās: 24.09.24
Kur: Rīga

Es nejaušām saku lasīt agrīno Oskaru Vailda stāstu izdevumu "Lorda Artūra Sevila noziegums un citi stāsti". Katrā gadījuma, tulkotāja - Ziedone Sērmūkša ir sajūsmā tulkotā autora personību.

CITĀTS
Oskara Vailda rakstnieka vārdam allaž piemitusi īpaša burvība, viņš vienmēr šķitis nevis savam, bet kādam tālam nākotnes laikam piederošs. Tas tāpēc, ka Vailds bija meklētājs, patstāvīgs domātājs, mūž­dien neapmierināts ar esošo, mūždien karojošs pret sociālo netaisnību, gara tumsonību, apvāršņu šaurību. Ikvienā savā darbā, gandrīz vai ik rindā, viņš apzināti izsauca uguni uz sevi, lai tikai izkustinātu viktoriā­nisma laikmeta standartu žņaugos smokošo angļu sabiedrības oficiālo domu, lai cīnītos ar liekulīgo puritānismu, alkatību, cietsirdību, muļķību. Apveltīts ar izcili gaišu prātu, zēnisku, gandrīz bērnišķīgu humora izjūtu, viņš cīnījās ar saviem līdzekļiem — ar satīru, ar epigrammu, ar paradoksu, ar ironiju, sarkasmu un smaidu. Un, kā visi, kas iziet cīņā ar sirds un dvēseles ieročiem, iemantoja gan naidu un nežēlastību, gan slavu un nemirstību.

Tas nav diez ko objektīvi, bet pirmajiem stāstiem būs gana. Kad sāk ieskatīties Oskara daiļradē dziļāk, teiksim, to pašu "Doriāna Greja ģīmetni", tur jau vajag "paskatīties dziļāk" Oskara dzīves "līkločus". Katrā gadījumā Oskara rakstīšanas stils ir elegants, zobgalīgs un jautrs ... un es baudu viņa stāstus. Iesaku visiem lasītājiem, kas jau spēj uztvert vēsturiskās vides ierobežojumus un vidi, ka neierobežojošu traucēkli, jo Oskars tomēr neraksta reālisma garā, un viņš to ir darījis jau pasen 1891. gadā, bet uzdotie jautājumi vēljoprojām ir spēkā.

+Citēt rakstu
Hermaine
iesūtīt 24.10.2024 07:03
Raksts #1862

Ataudzē kaulus pēc uzvaras kalambola mačā

Pievienojās: 06.04.07
Kur: Vakardienas trakumā

O, par "Lorda Artūra Sevila noziegumu un citiem stāstiem" es arī esmu sajūsmā. smile.gif

Tagad varētu teikt, ka esmu drusku saslimusi ar Terija Pračeta daiļradi, izlasīju pirmās divas grāmatas Diska pasaules stāstu sērijā, nevaru sagaidīt, kad tikšu pie nākamās. cool.gif Ā, un Pūķi pilsdrupās un tie pārējie viņa stāsti - tik vienkārši, bet dzīvīgi

+Citēt rakstu
lvSnor
iesūtīt 25.10.2024 18:23
Raksts #1863

Cep speķi Dūdijam
*

CITĀTS
Stāsts «Kentervilas spoks» iesākas kā sociāla satīra, risinās kā burleska un beidzas kā romantiski senti­mentāls vēstījums. Jau šajā pašā pirmajā Oskara Vailda prozas darbā izpaužas visas viņam tik raksturīgās iezīmes — humors, asprātība, fantāzija.

es viņu izdotu atsevišķā grāmatiņā un noliktu blakus Alana Aleksandra Milna "Vinijam pūkam". Neparasts skatījums uz "spoku".
p.s. Vikipdijā Viniju pūku ir nosaukuši par "antropomorfisks lācis" whistling.gif

Šo rakstu rediģēja lvSnor: 25.10.2024 18:25

+Citēt rakstu
Crash
iesūtīt 27.10.2024 07:58
Raksts #1864

Pievienojās: 16.07.04
Kur: Empire City

CITĀTS
Tagad varētu teikt, ka esmu drusku saslimusi ar Terija Pračeta daiļradi, izlasīju pirmās divas grāmatas Diska pasaules stāstu sērijā, nevaru sagaidīt, kad tikšu pie nākamās. cool.gif Ā, un Pūķi pilsdrupās un tie pārējie viņa stāsti - tik vienkārši, bet dzīvīgi

TP es joprojām neesmu pieķēries, kaut apsveru.

Vienkāršums nav tik traki, es visai daudz t.s. YA literatūru arī esmu lasījis, nekad netraucē, ja iraid, tā teikt, action packed, galvenais jau, lai tas aizrauj daudzmaz. Tagad gan, lasīju medijos, z paaudze to YA jēdzienu vispār pārdefinē, tā kā laikam viss kedās, mūžam jauns and all that grin.gif

Tik īsti neatminos, vai nebiju kādas negatīvas TP recenzijas lasījis. Ņemot vērā to, cik grūši mūsdienās labas grāmatas atrast, recenzijas tiek lasītas kalniem un beigās vairs nekā daudz neatceros iz tām unsure_a.gif

Šo rakstu rediģēja Crash: 27.10.2024 08:00

+Citēt rakstu
Crash
iesūtīt 02.11.2024 09:08
Raksts #1865

Pievienojās: 16.07.04
Kur: Empire City

Fehervari neslikts, tiktāl. Sakāvnieciskā, pesimistiskā noskaņa atgādina Lavkraftu, tikai te nedaudz vairāk skaidrs, kas un kā.

Arī tāpat daudz ir ne noveļu, bet stāstu formā. Tikai atšķirībā no Lavkrafta, nez'kāpēc teju katrs stāsts ir izdots atsevišķi. Un, bitīt matos, 50 lpp uz telefona (15-20 lpp ārpus varētu būt) ir drīzāk buklets, ne grāmata, tad man bibliotēkas lejuplāžu skaita limits sāk jau traucēt grin.gif

Šo rakstu rediģēja Crash: 02.11.2024 09:09

+Citēt rakstu
lvSnor
iesūtīt 15.11.2024 19:29
Raksts #1866

Cep speķi Dūdijam
*

Es lasīju Stendala "Parmas klosteri", izlasīju X nodaļas, apnika ... tas manuprāt, ir sliktākais, ko par literāru darbu var pateikt! sad.gif Pārgāju pie Oskara Vailda "Dorinana Greja ģīmetne" ... viņa ar ap X nodaļu paliek garlaicīga! Varbūt man vienkārši slikts garastāvoklis (kaut gan gudrības, ko tur klāsta ir gana muļķīgas)? wink.gif

+Citēt rakstu

94 Lapas V  « < 92 93 94
Atbildēt pavedienāSākt jaunu pavedienu
2 lietotāji/s lasa šo pavedienu (2 viesi un 0 anonīmie lietotāji)
0 biedri:

RSS Lo-Fi versija Pašlaik ir: 09.02.2025 11:17